Bitcoins villprisaksjon vil være til fordel for PayPal og Square, selv om BTC faller, sier analytiker – her er hvorfor

Mizuho Securities-analytiker Dan Dolev sier at betalingsgigantene Square og PayPal er klare til å dra nytte av Bitcoins ville prisbevegelser, selv om den ledende kryptovalutaen faller av en klippe.

I et nytt CNBC-intervju forklarer Dolev at Squares inntekter tradisjonelt har økt selv når Bitcoin var i bearish territorium

“Vi gjorde litt arbeid. Vi så helt tilbake til 2017, og det vi fant ut er at inntektene fra Bitcoin for Square fortsetter å øke selv i perioder der Bitcoin faktisk ikke går opp. Så akkurat nå har vi hatt et rally, et massivt rally, siden desember eller til og med november. Så det er lett å tenke på at Bitcoin går til $ 100.000. Men historisk, selv i perioder der det gikk ned, har bruttofortjenesten fra Bitcoin gått opp.

Og årsaken til det er dobbelt. En, det er flere brukere som faktisk bruker eller handler Bitcoin i Cash-appen. Og to, antall transaksjoner per bruker øker. Så det vi har sagt i notatet er at selv om Bitcoin går opp til deg, vet du $ 100.000 eller forblir på $ 30.000 eller $ 10.000, vil Square fortsatt ha nytte av det. ”

Mizuho-analytikeren påpeker at brukere som holder Bitcoin i stedet for å handle, kan være dårlig for Square

“Det har å gjøre med engasjementet som går opp på grunn av Bitcoin-volatiliteten. Så da Bitcoin forblir veldig ustabilt, tror jeg faktisk det øker engasjementet. Så hvis Bitcoin bare holder seg til en bestemt pris og den ikke beveger seg, ville det ikke vært like bra for engasjement i appen, ikke bare Square, men stort sett alle andre som tilbyr Bitcoin-handel. ”

Dolev legger til at Bitcoin-volatilitet påvirker PayPal på samme måte. PayPal begynte i stor grad å tillate sine amerikanske brukere å kjøpe og selge Bitcoin i november 2020 mens Square rullet ut sin Bitcoin kjøps- og salgstjeneste i januar 2018.

“Vi ser nøyaktig de samme trendene på PayPal. Den eneste forskjellen mellom PayPal og Square er at PayPals tilbud nettopp startet i november. Det vi så i november er at nesten 20% av brukerbasen allerede har begynt å handle to uker utenfor porten. Så jeg kan forestille meg at dette tallet er mye større nå.

Jeg forventer at nøyaktig de samme trendene vil fungere for PayPal, med den eneste forskjellen er at Squares tilbud er mye mer bredt basert, noe som betyr at engasjementet i Cash App har mye mer betydning for andre produkter.