Crypto ETP-handelsvolymer sjönk 74% under den senaste månaden

Handelsvolymerna för kryptovalutaväxlade produkter (ETP) har sjunkit över 74% under den senaste månaden, eftersom priserna på dessa produkter också har sjunkit.

Enligt kryptoassetdataaggregatorn CryptoCompare , i den nyligen lanserade The Digital Asset Management Review, sjönk börshandlade produkter 74% under den senaste månaden från 186,5 miljoner dollar i mitten av augusti till i genomsnitt 48 miljoner dollar i mitten av september

En börshandlad produkt, det är värt att notera, är en typ av säkerhet som spårar andra underliggande värdepapper eller ett index. Dokumentet konstaterar att Grayscales Bitcoin Trust-produkt, GBTC, representerade den ”stora majoriteten” av ETP-volymen och står för det mesta av den minskade handelsaktiviteten.

De tre bästa ETP: erna var Grayscales Bitcoin Billionaire produkt och dess Ethereum Trust (ETHE och Ethereum Classic Trust (ETCG)) och handlade sammanlagt 180 miljoner dollar per dag i mitten av augusti och drygt 40 miljoner dollar per dag i mitten av september.

Under de senaste 30 dagarna, tillägger CryptoCompare, minskade krypto ETP-handelsaktiviteten generellt. Om vi ​​exkluderar receptfria produkter – som GBTC, ETHE och ETCG – var den största produkten ETCGroups Bitcoin ETP (BTCE), som handlade med Deutsche Boerse XETRA. Andra stora ETP-kryptovalutor inkluderar 3IQs QBTC-produkt som handlas på Toronto Stock Exchange och BTCW av WisdomTree som handlar på Six Swiss Exchange.

Under de senaste 30 dagarna representerade Grayscales BTC- och ETH-produkter den största genomsnittliga dagliga handelsvolymen på 49 miljoner USD respektive 7,4 miljoner USD

Dessa upplevde betydande förluster under nämnda period och minskade med 20,4% respektive 43,4%.

Efter Grayscales produkter, som ofta handlas till en premie jämfört med deras underliggande tillgångar, såg BTCE genomsnittliga handelsvolymer på $ 864 000 och upplevde en nedgång på nästan 9% under den senaste månaden.

Det är värt att notera att priset på de flesta av de bästa kryptovalutorna, inklusive bitcoin och eter, sjönk avsevärt under de senaste 30 dagarna efter att BTC såg en breakout över $ 12.000 blev avvisad.