US DOJ neemt meer dan 300 Cryptocurrency Accounts in beslag die naar verluidt door Al-Qaeda en ISIS worden geëxploiteerd.

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie kondigde aan dat het meer dan 300 cryptokredietrekeningen van Al-Qaeda, Hamas en ISIS in beslag heeft genomen.

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) heeft zijn grootste inbeslagname van cryptocurrency rekeningen gemaakt die naar verluidt toebehoren aan en beheerd worden door enkele van de meest gevreesde terroristische organisaties, namelijk Al-Qaeda, ISIS en Hamas.

DOJ neemt cryptokredietrekeningen in beslag die door terroristen worden beheerd…

Volgens het persbericht dat eerder vandaag door het ministerie van Justitie werd gedeeld, hebben de Amerikaanse autoriteiten meer dan 300 rekeningen in beslag genomen die miljoenen dollars bevatten van verschillende cryptocurrency’s die naar verluidt tot terroristische groeperingen behoren.

In de aankondiging stond dat de brigades van Al-Qassam, de militaire vleugel van Hamas, Al-Qaeda en de Islamitische staat Iran en de Levant (ISIS) gebruik maakten van „geraffineerde cyber-tools, waaronder het vragen om giften van cryptocurrency uit de hele wereld“ om het aanzienlijke bedrag te verkrijgen.

Procureur-generaal William Barr zei dat de VS is gekomen om te verwachten dat haar vijanden gebruik maken van moderne technologie, sociale media platforms, en cryptocurrencies om „hun kwaadaardige en gewelddadige agenda’s te vergemakkelijken“.

Hij verzekerde echter dat de DOJ „alle beschikbare middelen zal inzetten om het leven en de veiligheid van het Amerikaanse publiek te beschermen tegen terroristische groeperingen“. We zullen hun witwaspraktijken, de financiering van terrorisme en gewelddadige, illegale activiteiten vervolgen waar we ze ook vinden.

Afgezien van de cryptografische rekeningen, hebben de Amerikaanse autoriteiten geld in beslag genomen, vier websites en vier Facebook-pagina’s met betrekking tot de criminele organisaties na het ontvangen van gerechtelijke bevelen.

Bitcoin’s transparantie was de sleutel…

Ondanks dat velen geloven dat Corona Millionaire -transacties volledig anoniem zijn, is dat niet altijd het geval, zoals de drie terroristische organisaties zijn gaan begrijpen.

De al-Qassam Brigades hebben verschillende Bitcoin-fondsenwervingscampagnes geïnitieerd op aparte sociale-mediaplatforms en hebben hun aanhangers gerustgesteld dat elke donatie anoniem zal zijn.

Echter, aangezien elke Bitcoin-transactie op de blokketen verschijnt, waren de IRS, de HSI en de FBI in staat om ze te lokaliseren. Uiteindelijk namen de drie overheidsinstellingen de controle over een van de websites van de al-Qassambrigades over. Zo gingen alle fondsen die gestuurd werden door mensen die materiële steun wilden geven aan de terroristische organisatie, naar de Bitcoin-portemonnees die door de VS gecontroleerd werden.

Operaties van al-Qaeda beheerden een geavanceerd Bitcoin-geldwitwasnetwerk door gebruik te maken van meerdere telegramzenders en andere sociale mediaplatformen om ook digitale donaties te vragen. In sommige gevallen bedrogen ze de slachtoffers door zich voor te doen als liefdadigheidsinstelling. In één van die gevallen boden ze aan om terroristen in Syrië van wapens te voorzien.

Waarnemend Amerikaans advocaat Michael Sherwin zei dat „terwijl deze individuen geloven dat ze anoniem in de digitale ruimte opereerden, wij de vaardigheid en de vastberadenheid hebben om deze actoren te vinden, te repareren en te vervolgen onder de volledige omvang van de wet“.