Verzekeringsmarktplaats Tidal Finance haalt $ 1,8 miljoen extra op

Verzekeringsmarktplaats Tidal Finance haalt $ 1,8 miljoen extra Eth2-stakers op en validators kunnen binnenkort dekking kopen met behulp van Tidal’s snijdende verzekering voor proof-of-stake-protocollen.

Tidal Finance, een op Polkadot gebaseerd verzekeringsplatform, heeft vandaag een extra investeringsronde van $ 1,8 miljoen aangekondigd om zijn gedecentraliseerde verzekeringsmarkt in de komende maand te lanceren. Investeerders in deze overtekende strategische verhoging zijn onder meer Spartan Capital, Hypersphere Ventures, Kenetic Capital en QCP capital.

Tot op heden heeft Tidal Finance in totaal $ 3,8 miljoen opgehaald voor de ontwikkeling van protocollen en ecosystemen

“Er is veel vraag naar verzekeringsoplossingen omdat hoogwaardige slimme contracthacks steeds vaker voorkomen. Terwijl de totale waarde opgesloten in DeFi $ 40 miljard nadert, is minder dan 3% van de activa verzekerd vanwege de beperkte beschikbaarheid van verzekeringen. Tidal vult dit gat door risicobeheerstrategieën toe te passen die vergelijkbaar zijn met traditionele verzekeringsmaatschappijen om de kapitaalefficiëntie te verbeteren, ”aldus Chad Liu, CEO van Tidal.

In de afgelopen maand heeft Tidal meer dan 20 partnerschappen gevormd met andere projectteams om veiligheid te bieden aan hun gebruikers. Deze samenwerkingen zullen gebruikers van dergelijke projecten helpen toegang te krijgen tot verzekeringsdekking in ruil voor het verschaffen van liquiditeit in de kapitaalpool van Tidal. Enkele recente partnerschappen zijn onder meer HydraDX, Cere Network, Equilibrium, Reef Finance, StakeDAO, StaFi, bZx, enz.

Naast het goedkoper en betaalbaarder maken van DeFi-verzekering, lanceert Tidal ook verzekeringsproducten voor nooit eerder gedekte gebieden. Binnenkort kunnen validators en delegators van verschillende PoS-protocollen, waaronder Ethereum 2.0, een verzekering kopen tegen het verminderen van risico’s. “We nodigen protocollen en validators uit om hun gebruikers te verzekeren tegen schokkende gebeurtenissen. Binnenkort lanceren we een verscheidenheid aan incentiveprogramma’s voor early adopters, ”voegde Liu toe.

“Polkadot is het snelst groeiende ecosysteem voor DeFi. We zijn verheugd om het Tidal-verzekeringsplatform te gebruiken om Hypersphere’s liquidity mining en staking-activiteiten in onze portefeuille van Polkadot- en Kusama-projecten te dekken. “

– Jack Platts, managing partner bij Hypersphere Ventures

Tidal zal zijn utility-tokens onder gebruikers verdelen in het eerste kwartaal.

Over Tidal Finance

Tidal is een cross-chain gedecentraliseerd discretionair wederzijds dekkingsprotocol dat de DeFi-gemeenschap de mogelijkheid biedt om zich in te dekken tegen storingen van elk DeFi-protocol of activum. Door rechtstreeks gebruik te maken van de reserve om meerdere protocollen tegelijkertijd te dekken, trekt de maximalisatie van kapitaalefficiëntie LP’s aan, terwijl het aanbieden van een concurrerende verzekeringspremie kopers aantrekt.

Het kernteam van Tidal bestaat uit seriële ondernemers en blockchain-veteranen met een enorme ervaring en een bewezen staat van dienst op het gebied van cyberbeveiliging, code-auditing, financiën, cryptografie, blockchain en engineering. Tidal wordt ondersteund door Hypersphere Ventures, KR1, Spartan Capital, NGC Venture, QCP Capital, Kenetic Capital, Genesis Block en AU21 Capital.